Vonat gázolt halálra egy embert Tatán

Tatán, a Baji úti vasúti átjárónál egy Győrből a Déli pályaudvar felé közlekedő S10-es vonat elgázolt egy embert; a baleset következtében a vonaton utazó mintegy száz utas számára mentesítő járatot küldtek, tájékoztatott az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn.

A tragikus esemény helyszínén a tatabányai hivatásos tűzoltók dolgoznak a műszaki mentésen, amelyet a Komárom-Esztergom vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vezényel. A szerencsétlenség miatt a vonat nem tud továbbhaladni, így a helyszínre érkezett mentesítő járat segítségével a vonaton tartózkodó utasok átszállhatnak. A baleset körülményei egyelőre tisztázatlanok, a hatóságok vizsgálják az eset részleteit.

A Budapest-Tatabánya-Győr-Hegyeshalom fővonalon a két szakaszon lévő korlátozás miatt 30-60 perccel hosszabb eljutási idővel kellett számolni a délelőtti órákban.

A városban másik esemény is borzolta a kedélyeket, amikor egy részegen őrjöngő férfi több járókelőre támadt a Vértes Centernél. A Tatabányai Járási Ügyészség garázdaság miatt állítja bíróság elé a férfit, aki beismerte tettét. A vádirat szerint a részeg férfi tavaly májusban két nőt és egy férfit sértegetett, majd erőszakos cselekedetek sorozatába kezdett, amely során többek között egy nőt arcon ütött, aki ettől a földre esett és fején vérző sérülést szenvedett. Az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetést kért az elkövetőre, valamint pártfogói felügyeletet és indulatkezelési tréningen való részvételt a próbaidő alatt.