Új klippel lepte meg rajongóit a Samas zenekar

A magyar metálzene rajongói új klippel gazdagodtak, amit a Samas zenekar készített. A "Minden életen át" című szerelmes dal alatt a banda jellegzetes karcos metálzenei hangzása hallható, amelyet dallamos ének kísér.

A Samas együttes neve különleges jelentéssel bír. A gitáros Kárász Dániel egy vallástörténeti munkában bukkant rá a sumer napisten, Samas nevére, aki inspirálta Hammurapit törvénykönyvének megalkotására. A név palindrom volta is tetszett a testvérpárnak, ami azt jelenti, hogy mindkét irányból olvasva ugyanazt a szót kapjuk.

A Samas tagjai magyar nyelven énekelnek, és hangsúlyozták, hogy nem akartak angol nevet választani. A sumer nyelv holt nyelv lévén, a szövegeiket nem kell ékírni.

A Kárász testvérek zenei pályafutásukat anélkül kezdték, hogy muzsikálni tanultak volna, ami a magyar rock and roll szcénában nem számít ritkaságnak. A családi háttér, az Edda és Omega zenekarok hatása mellett a Nirvana és a Pantera is meghatározó volt számukra. Az énekes felesége, Lukács Szilvia a dobos, ami a műfajban ritkaságnak számít. Szilvia elárulta, hogy erős fizikai kondícióra van szüksége a koncerteken való dobáláshoz.

Kárász János a basszusgitározás mellett énekesként is kipróbálta magát, és mivel nem találtak megfelelő frontembert, énektanárhoz is beiratkozott.

A dalszerzés során Kárász Dániel szolgáltatja az alap riffeket, amelyeket először testvérének küld el. Ő érzi meg, hogy melyik refrén, főtéma vagy versszak illik a szövegekhez. János hangsúlyozta, hogy Magyarországon magyarul érdemes énekelni, mivel a magyar nyelv gazdag és sokrétű, ami a költészetünk világszínvonalát is bizonyítja.

A Samas tervei szerint az év folyamán több új dallal és klippel jelentkezik, és a nyári fesztiválszezonban több helyszínen is fellépnek, többek között a Rockmaratonon, a Fezenen és a Kanizsafeszten.