Portugália drámai büntetőpárbajban legyőzte Szlovéniát

Portugália hősies küzdelemben, büntetőpárbaj után győzte le Szlovéniát az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében, így bejutott a negyeddöntőbe, ahol Franciaországgal mérkőznek meg.

A mérkőzés rendes játékidőben és a hosszabbításban is góltalan döntetlennel zárult. A hosszabbítás első felében Cristiano Ronaldo büntetőt hibázott, amit Jan Oblak védett meg. A tizenegyespárbajban azonban Ronaldo értékesítette a büntetőjét, ami hozzájárult Portugália győzelméhez. A szlovén csapat a tornán eddig veretlen volt, míg Portugália két győzelemmel és egy vereséggel érkezett a nyolcaddöntőbe.

A büntetőpárbajban Portugália kapusa, Diogo Costa minden szlovén büntetőt hárított, ezzel ő lett a portugál csapat hőse. Portugália végül 3-0-ra nyerte a párbajt. Ronaldo a mérkőzés során összesen 8 lövést adott le, és a torna során összesen 20 lövést, de a büntetőpárbajban szerzett gólja nem számít bele a verseny góllövőlistájába.

A szlovén csapat a büntetőpárbajban összeomlott, és bár a mérkőzés során szimpatikus teljesítményt nyújtottak, végül kieséssel zárták a tornát, miután négy döntetlent értek el. Portugália a mérkőzés során fölényben volt, több helyzetet dolgozott ki, de a rendes játékidőben és a hosszabbításban sem sikerült betalálniuk.