Márió autója lángra kapott az autópályán

Ijesztő pillanatokat élt át Bock Attila, azaz Márió, amikor autója kigyulladt az autópályán egy fellépésre tartva. A népszerű harmonikás és sofőrje, Török Zsolt éppen Pusztazámorról Balatonszemesre tartottak, amikor az eset történt.

Az autó először csak füstölni kezdett, majd hirtelen lángok csaptak fel a motortérből. Márió, aki általában higgadtan kezeli a váratlan helyzeteket, ezúttal pánikba esett. A sofőr azonnal félrehúzódott a leállósávba, és amikor Márió felnyitotta a motorháztetőt, már lángolt az autó. Próbálkozott a tűz eloltásával, de poroltó hiányában csak két üveg ásványvízzel tudott beavatkozni, ami csak részlegesen volt hatékony. Az értékes tárgyakat, hangszereket és iratokat gyorsan kiürítették a járműből.

Egy arra haladó kamionos, Vukov Dávid segítségével, aki poroltóval rendelkezett, sikerült megfékezni a lángokat, míg a tűzoltók és az autómentő meg nem érkeztek. Márió gitárosa is a közelben tartózkodott egy családi rendezvényen, így ő szállította tovább őket a koncerthelyszínre, ami lehetővé tette, hogy a fellépés mégis megtörténjen.

A tűzoltók szerint csupán néhány percen múlt, hogy nem történt nagyobb baj. Márió autója jelenleg szervizben van, és még várja a kárszakértő értékelését. A zenész szerint valószínűleg egy alkatrész hibája miatt kerülhetett olaj a felhevült motortérbe, ami kiválthatta a tüzet. A jobb első sárvédő festéke teljesen leolvadt, de a tűzoltók szerint az autó időben el lett kapva, így elkerülhető volt a nagyobb kár.