Polgárpukkasztó bátorság vagy ízlésficam a Lehel utcában, mindenki döntse el

Milyen legyen? Magyaros vagy igazi magyar, modern, régies, fúziós, újragondolt? Vagy ezek keveréke. Legyen egy kicsit mediterrán? Az beszokott jönni. Van, amikor a lokáció, design mindent eldönt, sokan ebben hisznek.

Miért Cayman, ha a kínálatban semmi sem utal egzotikusra, ahol ötféle csirkeétel és kétféle kacsa található, valamint lazac, néhány mediterrán fogás és hamburger-variációk is helyet kapnak az étlapon? Az étterem neve és kínálata nem sugall egyértelmű profilt, de lehetséges, hogy a séf ismertsége és tehetsége miatt népszerű a hely.

Séfajánlat csirkepaprikástól lila kifulladásig

A séf ajánlatában szerepel egy „csirkepaprikás rolád, tojásosgaluska felfújt, marinált szívsaláta” nevű étel. A csirkepaprikás újragondolása nem mindig sikeres, nehéz megtalálni az egyensúlyt az ételművészetben. Ha a séf a populáris ételek megújítására törekszik, akkor a tojásos galuska-felfújt nem ajánlott, de egy carbonara típusú tojásos galuska, amelyben a galuska a tojássárga krémben olvad, már jobb választás lehet. A lila henger, amely darált csirkehúsból és lilakáposzta darálékból készült, száraz és ízetlen volt.

Pépes tatár a Lehel utcában

A francia tatár beefsteak friss kerti zöldségekkel nem érte el a várt hatást, a ketchup túlzó jelenléte miatt inkább magyaros ízvilágú lett. A tatár eredetileg késsel nyesegetett friss hús, amelyet csak finoman fűszereznek és savanyítanak.

Tyúkhúsleves langyosan

A paradicsomkrém leves ráktatárral édeskés és túlsűrített volt, a ráktatár karakteresebb kezelést igényelne. Az Újházi tyúkhúsleves frissessége nem volt megfelelő, a túlfőtt sárgarépa és a szálas tyúkhús miatt. Az „égetett” zellerkrémleves túlzott tejtermék hozzáadásával készült, de a zeller íze és a szárított sonkabetét jól kiegészítették egymást.

A sertéstarja sült krumplival és lyoni hagymával nem érte el a kívánt minőséget, a krumpli és a hagyma állaga nem volt megfelelő, a hús pedig főtt volt, nem sült. A rántott marhapofa pulled kiszerelésű volt, ami nem állt jól neki. A túrógombóc közepe nyers maradt, de egyébként rendben volt.

Pierre gasztroesztéta. A leírtak nem feltétlenül tükrözik az Index szerkesztőségének álláspontját. Szeretjük az izgalmas, okos, érvelő beszélgetést. Várjuk az ön véleményét is.