Kanye West villámlátogatást tett Moszkvába

Kanye West, aki ma már Ye néven ismert, villámlátogatást tett Moszkvába, ahol részt vett az orosz divattervező, Gosa Rubcsinszkij születésnapján. A látogatás hírértékű, mivel nyugati előadók ritkán utaznak Oroszországba az orosz-ukrán háború kitörése óta.

A világhírű rapper vasárnap érkezett az orosz fővárosba, majd hétfő hajnalban távozott. Rubcsinszkij, aki korábban pedofíliával vádolt személy, de ez nem tántorította el Westet attól, hogy részt vegyen az ünnepségen. Rubcsinszkij személyesen kísérte ki Westet a repülőtérre. A divattervező és West régóta jóban vannak, először 2016-ban fotózták le őket együtt, és azóta West többször is Rubcsinszkij által tervezett ruhákban jelent meg, valamint felkérte őt, hogy tervezze meg az egyik tetoválását. Tavaly decemberben Rubcsinszkijt nevezte ki Yeezy nevű márkájának vezető dizájnerének.

Ye tiszteletét nem egyszer fejezte ki Vlagyimir Putyin iránt, és korábban már felmerült, hogy Oroszországot második otthonaként kezeli. 2022 januárjában úgy tűnt, hogy komolyan fontolgatja ezt a lehetőséget. A Putyin és West közötti személyes találkozó gondolata már 2018 óta él a köztudatban, és úgy tűnik, a rapper mindent megtesz annak érdekében, hogy közelebb kerüljön az orosz elnökhöz, akár Dennis Rodman szerepét töltve be Putyin mellett.

Azonban a legutóbbi oroszországi látogatása során nem nyert megerősítést, hogy West találkozott volna az orosz államfővel. A hónap elején felröppent hírek szerint West koncertet is adhatott volna Moszkvában, de ez sem valósult meg, annak ellenére, hogy rajongói nagy számban jelentek meg a városban a látogatás hírére.