Magyarország legfiatalabb polgármestere: nekem ez volt az álmom – videó

Iskolapadból a polgármesteri székbe lépett Kanik Péter, aki mindössze 21 évesen vált Előszállás vezetőjévé. A helyiek és a stábunk is megtapasztalhatta a közösség különleges összetartását, amikor a Fejér megyei településen jártunk.

Kanik Péter már tizenéves korában tudta, hogy polgármester szeretne lenni, és a választásokon elért győzelme után a helyiek is elismeréssel szóltak róla. Erzsi néni, a falu kedvenc cukrászdájának tulajdonosa, aki 25 éve vezeti az üzletet, már hajnalban süteményekkel készült a kampányoló fiatalok számára. Ő és a többi helyi lakos is bízott Kanik sikerében.

Előszállás leköszönő polgármestere, Farkas Imre örömmel adta át a stafétabotot, és bízik Kanik képességeiben, hogy sikeresen vezeti majd a települést. Kanik Péter barátai, köztük Balázs is, akik segítették a kampányban, elismerik a fiatal polgármester elszántságát és kitartását.

Kanik a szabadidejét családjával és barátaival tölti, mezőgazdasággal foglalkoznak, és hot-dogos standdal jár rendezvényekre. Emellett nevelőtanárként is dolgozik, és a diákjai is támogatták a választási kampányban. A családja, köztük fodrászként dolgozó nagynénje, Erika is büszke rá, és bár eleinte ő volt az egyetlen, aki óva intette a polgármesterségtől, végül ő is támogatta unokaöccsét.

Kanik Péter 15 éves korában alapított egy ifjúsági klubot, és rendezvényeket szerveznek a közösség építése érdekében. Polgármesterként szeretné folytatni elődje munkáját, útszakaszok aszfaltozását tervezi, bölcsődét nyitna, és a háziorvosi ellátást is biztosítaná, állami forrásokból és pályázatokból finanszírozva a fejlesztéseket.

A pártpolitika Kanik szerint nem játszik szerepet Előszálláson, ahol a közösség és a falu érdekei állnak előtérben. Bár a Fidesz–KDNP jelöltjeként indult, tiszteletben tartja mindenki párthovatartozását, és nem vár konfliktusokat a testületben.