A videóbíró használatának felfüggesztését sürgeti a grúz szövetségi kapitány

Willy Sagnol, a grúz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint szüneteltetni kellene a videóbíró (VAR) rendszer használatát, amíg a játékvezetők meg nem tanulják helyesen alkalmazni azt. A Guardian szerint Sagnol a spanyolok elleni vasárnapi mérkőzés után fejezte ki nemtetszését, mivel úgy véli, hogy az ellenfél egy leshelyzetből származó góllal egyenlített.

Sagnol szerint Alvaro Morata lesen volt a spanyolok góljánál, és ezt a helyzetet hasonlította ahhoz, amikor a hollandoktól érvénytelenítettek egy gólt a franciák ellen. A grúz kapitány kiemelte, hogy a gólt megelőzően egy grúz játékos sérülés miatt a földön feküdt, és bár a VAR-t alapvetően jó eszköznek tartja, úgy véli, hogy a rendszert nem kellene alkalmazni, amíg az azonos helyzeteket különbözőképpen ítélik meg.

Sagnol hozzátette, hogy ha a második félidőre egygólos előnnyel fordulhatnak volna, több energiájuk maradt volna a játékra, és egy fontos játékosuk sérülése is elkerülhető lett volna. Ugyanakkor elismeri, hogy a spanyolok megérdemelten nyertek, és ebben szerinte nincs is vita.

A VAR rendszer az idei Európa-bajnokság során több szövetségi kapitány kritikájának is célpontjává vált. A dán szövetségi kapitány a vasárnapi dán-német mérkőzés után panaszkodott a videóbíró miatt, korábban pedig a skótok is kifogásoltak egy szerintük meg nem adott tizenegyest a magyarok elleni meccsen.