Új ETF a BlackRock-tól, ami teljes védelmet ígér a tőzsdei esés ellen

A világ legnagyobb vagyonkezelője, a BlackRock bejelentette egy új tőzsdén kereskedett alap (ETF) piacra dobását, amely 100%-os lefelé irányuló fedezetet kínál a részvénypiacokon kockázatot kerülő befektetőknek.

Az új alap, az iShares Large Cap Max Buffer Jun ETF, "MAXJ" jelöléssel hétfőn indult el, és az S&P 500 index hozamát követi majd, de opciók segítségével korlátozza a felfelé irányuló hozamot és védelmet nyújt az árfolyamcsökkenés ellen. Ez a termék különösen azok számára lehet vonzó, akik szeretnék kihasználni a részvénypiacok emelkedését, de aggodalmakat éreznek a gazdasági lassulás és az emelkedő kamatlábak kapcsán. A befektetők számára ígért árfolyam-emelkedési potenciál mellett a veszteség lehetősége zéró – de vajon hol a csapda?

A BlackRock tájékoztatója szerint az ETF felfelé maximum 10,64%-os hozamot képes nyújtani, függetlenül attól, hogy az S&P 500 index mennyit emelkedik egy adott év alatt. Ez azt jelenti, hogy ha az index például 20%-kal nőne, a befektetők mégis csak a meghatározott 10,64%-os hozamra számíthatnak.

Azonban a BCA Research elemzőcég szerint az amerikai gazdaság recesszióba sodródhat, akár már idén, vagy 2025 elején, ami jelentős hatással lehet a részvénypiacokra is. A BCA előrejelzése szerint egy amerikai recessziós forgatókönyv mellett az S&P 500 részvényindex értéke akár 3750 pontig is eshet, ami a tegnapi, 5475 pontos záróértékhez képest közel 32 százalékos zuhanást jelentene. Ez a potenciális esés még inkább rávilágít arra, hogy az új BlackRock ETF mennyire lehet vonzó azok számára, akik védelmet keresnek a tőzsdei ingadozások ellen.

Az S&P 500 index idén közel 15 százalékot emelkedett, és történelmi csúcsa közelében áll, így az ETF bevezetése különösen időszerű lehet a befektetők számára, akik óvatosak a további emelkedésekkel kapcsolatban.

: Forrás: Reuters : Forrás: BCA Research