Újabb egyiptomi megállapodás a 4iG számára

A 4iG Nyrt. és a Telecom Egypt szándéknyilatkozatot írt alá egy 600 millió dolláros, körülbelül 220 milliárd forint értékű üzletről, melynek keretében egy közös vállalat létrehozását tervezik Egyiptomban.

A 4iG Nyrt. a Budapesti Értéktőzsdén közzétett rendkívüli tájékoztatása szerint a tervezett együttműködés célja egy olyan vállalat alapítása, amely a passzív hozzáférési infrastruktúra nagykereskedelmi alapú kiépítésével, üzemeltetésével és forgalmazásával foglalkozik majd az észak-afrikai országban. A közös vállalkozás a tervek szerint a legmodernebb optikai hálózatot fogja kiépíteni, amely a jövőben akár hatmillió egyiptomi háztartás számára is biztosíthatja a nagy sebességű internetelérést. A szándéknyilatkozat aláírását követően a részletek kidolgozása következik, beleértve a közös vállalat üzleti modelljét, tulajdonosi szerkezetét, irányítási folyamatait és a technológiai megoldásokat.

Ez a megállapodás nem az első kapcsolódási pont a 4iG és az egyiptomi piac között, hiszen a vállalat korábban, az év elején már aláírt egy szerződést a Telecom Egypttel, amely egy Európát és Egyiptomot összekötő tenger alatti adatkábel építéséről szólt.