Rogán Antal minisztériuma rúdtáncos sportegyesületet támogat

A Miniszterelnöki Kabinetiroda szerződéslistájából kiderült, hogy Rogán Antal minisztériuma többek között a Fidesszel, a Klebersberg Központtal és a Magyar Államkincstárral is szerződést kötött a kampányidőszakban.

A kormányzati szerződések között szerepel egy meglepő támogatás is: a Villányi úton működő Dollhouse Sportegyesület, egy rúdtáncos klub 4 millió forintos támogatást kapott a minisztériumtól a szakmai program és a működés támogatására. A Klebersberg Központ feladata az volt, hogy a KRÉTA rendszeren keresztül eljuttassa Orbán Viktor miniszterelnök levelét azoknak a szülőknek, akiknek gyermekei részesültek a kiosztott laptopokból. A Fidesz pedig felhasználási jogot biztosított a minisztériumnak valamilyen, a dokumentumból nem kiderülő célra a kampányidőszakra.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda által közzétett dokumentumokból az is kiderül, hogy a Batthyány Lajos Alapítvány idén is kap 3 millió forintot a működésére és szakmai programjaira. A Dollhouse Sportegyesület támogatása azonban különösen figyelemre méltó, hiszen a klub 2024-ben is hasonló összegű, 4 millió forintos támogatást kap a minisztériumtól a szakmai programjaihoz és működéséhez.

A Magyar Hang korábbi cikke szerint a Dollhouse Sportegyesület már 2023-ban is hasonló nagylelkű támogatást kapott a Miniszterelnöki Kabinetirodától. Az egyesületet 2023. március 27-én jegyezték be, és azóta folyamatosan részesül a minisztérium költségvetéséből nyújtott támogatásban.

A rúdtáncos klub ügyvezetője, Zsumberáné Markó Ágnes korábban a Fidesz parlamenti frakciójának munkatársaként szerepelt több nyilvánosan elérhető szerződésben. 2014-ben, amikor Rogán Antal a Fidesz frakcióvezetője volt, Zsumberáné Markó Ágnes neve mint kapcsolattartó szerepelt egy imázs tanulmány megrendelésében, amit a StrategoPoliS Stratégiai elemző és kommunikációs tanácsadó Kft-től rendeltek. Később pedig ő maga kötött szerződést a Fidesz-frakció nevében a Pesti Srácok korábbi kiadójával.