Nagy torlódásra kell készülni az M1-es és az M7-es autópályán

Az M1-es autópályán és az M7-esen is jelentős torlódásokra kell számítani a terelések és balesetek miatt.

Az M1-es autópályán új terelést építenek ki Budapest irányába, a lébényi szakaszon, a 142-es kilométernél, ahol a belső sávot lezárták, és emiatt a torlódás már meghaladja a 6 kilométert. Hasonló munkálatok miatt Hegyeshalom felé is, a 130-as kilométernél a belső sávot zárták le, itt a torlódás már 6 kilométeres.

Az M7-es autópályán, Martonvásár térségében korábban lezárt külső sávot megnyitották, azonban a torlódás továbbra is 4-5 kilométeres. A baleset miatt a belső sávban halad a forgalom. Az ellenkező, Letenye felé vezető oldalon a 69-es kilométernél történt baleset helyszínén megszűnt a forgalmi akadály és a torlódás is feloszlott, azonban Budapest felé vezető oldalon jelentős, 5 kilométert meghaladó torlódás tapasztalható, ami a bámészkodók miatt alakult ki. Emellett Lepsénytől Szabadbattyánig is torlódik a forgalom.

A 66-os főúton, Gödre térségében csőtörés történt, ami miatt a 37-es kilométernél félpályán halad a forgalom. Továbbá a 84-es főúton, Sümeg térségében három személyautó összeütközött, ami a 25-ös kilométernél félpályás forgalmat eredményez. A 82-es főúton, Ravazd térségében két személyautó összeütközött, ami az 53-as kilométernél félpályás korlátozást eredményez. A 85-ös főúton, Pereszteg és Pinnye között egy műszaki hibás kombájn miatt van félpályás korlátozás a 65-ös kilométernél.

Az M6-os autópálya, Pécs felé vezető oldalán a 186-os kilométernél, az M60-as csomópont előtt baleset történt, ahol a belső sávot lezárták.

A magyar-román határszakaszon, az M43-as autópályán, Csanádpalota határátkelőhelynél a kilépésre várakozó kamionsor hossza meghaladta a 3 kilométert. Az utazóknak érdemes türelmesnek lenniük és alternatív útvonalakat keresniük, ahol lehetséges.

Korábban arról számoltunk be, hogy légibaleset történt, amikor két vitorlázó repülőgép ütközött össze Nagycserkesz közelében. A gép pilótái még a becsapódás előtt kiugrottak egy ejtőernyő segítségével, ennek köszönhetően súlyos sérüléseket nem szenvedtek. A szombat este történt balesetet a rendőrség büntetőeljárás keretén belül, szakértő bevonásával vizsgálja.