Wayne Rooney szerint Guardiola filozófiája teszi unalmassá az Eb meccseit

Wayne Rooney, az angol válogatott korábbi játékosa szerint a labdarúgó Európa-bajnokság néhány mérkőzése azért vált unalmassá, mert a csapatok a gólszerzés helyett inkább a labdabirtoklásra koncentrálnak, amit Pep Guardiola játékfilozófiája terjesztett el.

A 120-szoros válogatott labdarúgó a BBC-nek adott interjújában fejtette ki véleményét az Európa-bajnokság csoportkörös mérkőzéseinek unalmasságáról. Rooney szerint nem csak az angol válogatott találkozói, hanem más csapatok, például Belgium és Hollandia meccsei is ezt a tendenciát mutatják. A játékosok kevesebbet vállalnak, és a biztonsági futballra törekszenek, ami a tökéletes gól megszerzésének kísérletével jár együtt. Rooney ezt Guardiola tiki-taka felfogásának tulajdonítja, amely a labdatartásra és járatására helyezi a hangsúlyt.

Az Európa-bajnokság D csoportjának mérkőzései különösen kevés gólt hoztak, összesen hétet hat találkozón, és az utolsó körben az Anglia–Szlovénia, valamint a Szerbia–Dánia mérkőzések is gól nélküli döntetlennel zárultak. Ezek a találkozók sokak szerint az Európa-bajnokságok történetének legunalmasabb csoportmérkőzései voltak.

A kontinenstorna egyenes kieséses szakasza a Svájc–Olaszország mérkőzéssel kezdődik szombat délután, míg este Németország Dánia ellen lép pályára. Az Indexen minden egy helyen megtalálható: meccsösszefoglalók, riportok, interjúk, podcastok, videók és érdekességek. Az Index Európa-bajnoki mellékletében pedig a cikkek mellett a menetrend, a csoportok állása, a játékoskeretek, a csapatleírások és a helyszínek is elérhetők.