Hatalmas vihar miatt szakadt félbe a német–dán Eb-meccs Dortmundban

A német–dán Európa-bajnoki nyolcaddöntőt Michael Oliver játékvezető 35 perc játék után félbeszakította, miután Dortmundban hatalmas vihar tört ki, villámlás kíséretében borsó méretű jégdarabokkal teli eső zúdult a pályára.

A találkozó elején a német csapat dominált, az első negyedórában többször is veszélyeztették a dán kaput, Schmeichelnek több nagy védést is bemutatnia kellett, köztük egy Havertz lövésénél. Schlotterbeck egy szöglet után a kapuba fejelt, azonban a játékvezető szabálytalanságot észlelt, így érvénytelenítette a gólt. A félidő első részének végén Kroos szabadrúgásból próbálkozott, de a labda a sorfalban landolt. A VAR ellenőrzése után Michael Oliver játékvezető visszavonta a gólt.

A mérkőzés második negyedórájában a dánok kerültek előtérbe, Eriksen vezérletével több ígéretes akciót is vezettek, és ő maga is kipróbálhatta a szabadrúgást, de a németek sorfala hatékonyan blokkolta a kísérletet. A dánok a 20. perc környékén tudták lelassítani a németek rohanását, és kezdték el megtartani a labdát. Eriksen került nagy helyzetbe, de Rüdiger a cipője orrával eltérítette a lövést, majd Maehle lőtt jó helyzetből fölé.

A viharos időjárás miatt 25 perc szünetet tartottak, de a játék folytatása után a pálya tökéletes állapotban volt, és a játékosok azonnal visszaálltak a hihetetlen tempóra. A németek domináltak, Havertz több veszélyes helyzetet is kialakított, de Schmeichel állta az útját. A dánoknak is voltak lehetőségeik, Höjlund több ígéretes akciót vezetett, de Neuert nem tudta bevenni.

A második félidőben a németek előnybe kerültek, miután Andersen kezezése miatt büntetőt ítéltek, amit Havertz értékesített. A németek folytatták a nyomást, és Musiala a 68. percben megduplázta a németek előnyét. A dánok nem adták fel, de a német védelem magabiztosan tartotta a labdát, és nem engedte veszélybe kerülni a kapujukat. A mérkőzés végén Füllkrug találata nem lett megadva, de a németek így is 2-0-ra győztek.

A németek ezzel a győzelemmel bejutottak a legjobb nyolc közé, ahol a spanyol-grúz nyertesével játszanak majd. A dánok az Eb-n mutatott legjobb játékukkal estek ki. A magyarok csoportjából Svájc és Németország is a 8 közé jutott. A németek győzelmét némi szerencse is kísérte, de összességében megérdemelten jutottak tovább.

A csapatok az alábbi felállásokkal vágtak neki a meccsnek:

  • Németország: Neuer – Kimmich, Rüdiger, Schlotterbeck, Raum – Andrich, Kroos – Sané, Gündogan, Musiala – Havertz
  • Dánia: Schmeichel – Andersen, Vestergaard, Christensen – Bah, Delaney, Hojbjerg, Maehle – Skov Olsen, Hojlund, Eriksen