Vágó István és Gálvölgyi János viszonya

Gálvölgyi János paródiái közül a Vágó Istvánról készült jelenetek máig népszerűek, de a két művész kapcsolata nem volt mindig felhőtlen. A Vissza-Vágó című könyvből kiderül, hogy Vágó évtizedekig haragudott Gálvölgyire.

Gálvölgyi János és Vágó István neve 1988 óta összeforrt a közönség tudatában, főként Gálvölgyi show-jának köszönhetően. Habár úgy tűnhetett, hogy a népszerű kvízmesternek nincs problémája azzal, hogy Gálvölgyi kifigurázta, a valóságban Vágó kedves mosolya mögött komoly sértettség húzódott meg. A Vissza-Vágó könyvből kiderül, hogy Vágó könnyen megsértődött és hosszan tudott haragot tartani.

Gálvölgyi a könyvben emlékezik vissza Vágóra, és elmesél egy meglepő személyes emléket is. A színész szerint Vágó nem szerette a róla készült paródiát, és egy alkalommal a Heti hetes című műsorban annyira megsértődött, hogy egy időre még a telefonszámát is törölte.

Egy reggeli tévéműsorban történt eset során a főszerkesztő bezárta őket egy szobába, hogy rendezzék a közöttük lévő nézeteltérést. Vágó ekkor elárulta, hogy egy balatonszéplaki üdülőben hallott pletykák miatt haragudott Gálvölgyire, amit egy pincér írt meg neki körülbelül huszonöt évvel korábban.

Gálvölgyi elmondása szerint ők egy generáció voltak, sok közös ponttal az életükben, de nem nevezhetőek barátoknak. Mindazonáltal, ha találkoztak, örültek egymásnak és beszélgettek. Gálvölgyi szerint Vágó rendkívül intelligens és művelt ember volt, de sajnos túlságosan sértődékeny. Hozzátette, hogy Vágó élete végéig kitartott az elvei mellett, ami ritka a mai világban, és hogy végül mindent tisztáztak és kibékültek.