Véletlenül írtam egy könyvet – Előzetes érkezett

Megérkezett az első előzetes a jövő év egyik leginkább várt filmjéhez, amely egy kedves családi történetet mesél el, Mucsi Zoltán szakállal a főszerepben.

Lakos Nóra író-rendező és a JUNO11 Pictures európai együttműködésben készülő Véletlenül írtam egy könyvet című egész estés családi filmjének humorosan elmesélt felnövéstörténetébe nyerhetünk betekintést a frissen közzétett teaseren keresztül. A Bagossy Brothers Company által szolgáltatott zenei aláfestéssel gazdagított előzetesben többek között Demeter Villő, Mátray László, Zsurzs Kati, Rujder Vivien, Tenki Réka, Lovas Rozi és a nagy szakállú Mucsi Zoltán is felbukkan.

A film Nina (Demeter Villő) történetét követi, aki írói pályára vágyik, és kreativitását animációs film-rendező apjától (Mátray László) örökölte. A családi életet kétbalkezes bűvész öccse (Hárs Bonca), korán elhunyt anyukája (Lovas Rozi) és kissé merev nagynénje (Tenki Réka) színesíti. Nina életében új fejezet kezdődik, amikor apja új szerelmet (Rujder Vivien) talál, és ő maga is az első szerelem (Kövécs Barnabás) felé nyit.

A film látványvilágát Szurdi Juci látványtervező, Lányi Fruzsina jelmeztervező, Reich Dániel operatőr és Báthory Péter kreatív animációs rendező alkotta meg. Az előzetesből kiderül, hogy a történet humorosan mutatja be egy új család születését, és az írás kiemelt szerepét animációk is erősítik.

A Véletlenül írtam egy könyvet a holland Annet Huizing Hogyan írtam véletlenül egy könyvet? című, tizenkét országban megjelent és több nemzetközi irodalmi díjat nyert könyvének filmadaptációja. A családi vígjáték 2025 januárjában kerül a magyar mozik műsorára.