Marco Rossi hamarosan távozhat a válogatott éléről?

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya csalódottan nyilatkozott a németországi sajtóeseményen, és úgy búcsúzott el a csapattól, hogy nem biztos a közös folytatás szeptemberben.

A Nemzeti Sport információi szerint Rossi a csütörtöki sajtóeseményen elmondta, hogy mindannyiukat bántja a kiesés, de már előre kell tekinteniük. A szakember hozzátette, meg kell emésztenie a történteket, és jelenleg nehéz számára a jövőről beszélni, de reméli, hogy a csapat kivívja a következő nagy tornákon való részvétel jogát is.

Rossi az Európa-bajnokság kapcsán kifejtette, hogy egyetlen pillanatát sem tudta élvezni a tornának, és a Svájc elleni első félidővel kapcsolatban elmondta, hogy nem tudnak elszámolni, de nem kritizálja a játékosokat. Úgy véli, a csapat akkor a legerősebb, ha mindenki száz százalékot nyújt, és taktikailag szinte hibátlan meccset játszanak.

A lap szerint a 60 éves szakember frusztráltság jeleit mutatta az utóbbi időben, és csütörtökön úgy fogalmazott, hogy nagyon nehéz a jövőre gondolnia, akár rövid, akár hosszú távon. A Nemzeti Sport úgy tudja, hogy Rossi úgy búcsúzott el a válogatottól, hogy nem biztos, hogy szeptemberben közösen folytatják.

A sportújság tudósítója szerint már az Eb alatt is hallani lehetett pletykákat arról, hogy a magyar keretben nem a legjobb a hangulat. A válogatott táborából hierarchiaharcról szóló híresztelések is szivárogtak ki, ami tovább növelhette a feszültséget. Rossi csütörtöki sajtótájékoztatóján érezhető volt a stressz, amit azzal magyarázott, hogy az egész torna sokkal stresszesebb volt számára, mint a négy évvel ezelőtti.

A magyar nemzeti csapat legközelebb szeptember 7-én lép pályára Németország ellen idegenben a Nemzetek Ligájában.