Magyar Péter és a Tisza Párt újra országjárásra indul

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke bejelentette, hogy a párt hamarosan újra országjárásra indul, és a legkisebb településekre is el fognak jutni.

Magyar Péter a Facebookon számolt be arról, hogy a Tisza Párt országjárásának első része három héttel ezelőtt fejeződött be a Hősök terén, és hamarosan újra útnak indulnak. Céljuk, hogy az országgyűlési választásokig minden magyar településre eljussanak, közösséget építsenek és egy új hazát alakítsanak ki.

A Tisza Párt alelnöke egy videóban beszélt arról is, hogy lépésről lépésre, tégláról téglára szeretnék visszaszerezni az országot, és egy demokratikus, élhető Magyarországot kívánnak felépíteni. A politikus a június 8-i demonstrációról osztott meg egy videót, amelyben hangsúlyozta, hogy a hatalomnak üzenték meg, hogy ezután már semmi sem lesz úgy, ahogy eddig volt, és másnap, június 9-én közösen léptek be egy új világ kapuján.

Egy korábbi bejegyzésében Magyar arról írt, hogy az elmúlt időszak politikai eseményei – Orbán brüsszeli és Gyurcsány budapesti tevékenysége – rávilágítottak a Tisza Párt történelmi felelősségére. Szerinte a párt feladata, hogy Magyarországot visszavezesse az európai fősodorba, és egy olyan alternatívát kínáljon, amellyel a magyar emberek képesek lesznek visszavenni az országot, és egy békés, modern, európai és élhető Magyarországot építeni.

Magyar Péter nemrégiben került a hírek középpontjába, amikor ittas állapotban konfliktusba keveredett egy belvárosi szórakozóhelyen, de erről a cikk nem tartalmaz részleteket. A politikus a NER-ből kiugrott üzletemberként vált ismertté, a kegyelmi botrány után jelent meg a magyar belpolitika színpadán és alaposan felkavarta az állóvizet. A NER-ből való kiugrása után Magyar Péter az összes állami cégnél, szervezetnél vállalt posztjáról lemondott. Azt mondják, állásait volt feleségének, Varga Juditnak, a közéletből szintén a kegyelmi botrány miatt távozott egykori igazságügyi miniszternek köszönhette. Varga nyilvánosan vádolta meg családon belüli erőszakkal volt férjét, miután Magyar nyilvánosságra hozott egy hangfelvételt, amin Varga még miniszterként a közös otthonukban a Schadl-Völner-ügyről beszélt. Az ügyből végül nem lett nyomozás, az azon elhangzottakat úgy minősítették, hogy Varga pletykákat osztott meg akkori férjével. Viszont Magyar a kormány - és egyben az ellenzék - legélesebb hangú kritikusa lett. Azóta Magyar verekedésbe is keveredett, de népszerűsége töretlennek látszik.

A Tisza Párt az EP-választáson óriási eredményt ért el, a legtöbb mandátumot ugyan a Fidesz szerezte meg, hiszen 11 képviselőt küldhettek az EP-be, de Magyarék lettek a második legjobbak és nem kevés, hét emberük lesz Brüsszelben. Dobrev Kláráék, mint a magukat leginkább européernek tartó pártszövetség, mindössze 2 embert küldhet az EP-be, ami a kampányukban elhangzottakat tekintve a bukással egyenértékű. A Tisza Párt hét képviselői helyett szerzett az Európai Parlamentben, a mandátumát végül Magyar Péter is felvette, miután beléptek az Európai Néppárt frakciójába. A párt ezen kívül a fővárosi közgyűlésben is ott lesz.

Magyar Péter legújabb posztjában hálásak voltak az országjárás során nyújtott önzetlen segítségért, munkáért és legfőképp a bizalmatokért. Az önkormányzati és európai parlamenti választások előtt minden megyébe ellátogatott, nagygyűlést szervezett Debrecenben is. Most azt írta: az országjárásnak június 8-án csak az első része zárult le, és „rövidesen újra útra kelünk és az országgyűlési választásokig eljutunk hazánk legkisebb településére is”.

A Tisza Párt alelnöke, Magyar Péter a közelmúltban Lisszabonból jelentkezett be, ahol a névnapját ünnepelte. Egy képet is posztolt, amelyen Portugália fővárosának híres 28-as villamosa mellett pózol. A fotóval együtt köszönte meg követőinek a sok névnapi jókívánságot. "Lisszabon. ui.: köszönöm a kedves névnapi köszöntéseket" - írta a posztban.