Mága Zoltán felesége miatt késés a Liszt Ferenc Repülőtéren

Szombat délben a SunExpress antalyai járata nem tudott időben felszállni a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről, mert egy utas rosszul lett. A gép három órát töltött a kifutópályán, a megbetegedett utas pedig nem más, mint Mága Zoltán hegedűművész felesége volt.

A járat utasai között volt Török Ferenc kétszeres olimpiai bajnok öttusázó is, aki családjával és barátaival nyaralni indult volna Antalyába. Ő számolt be arról, hogy a gép nem szállhatott fel, mert egy hölgy rosszul lett, aki a családjával együtt le kellett szálljon a gépről. A helyzetet fokozta, hogy a feladott csomagokat is meg kellett keresni a rakodóterében, miközben a fedélzeten feszült volt a hangulat, nem szolgáltak fel italt és ételt, ráadásul rettenetes hőség uralkodott.

Mága Zoltán megerősítette az eseményeket, és közösségi oldalán is beszámolt arról, hogy felesége „szervezetét annyira megviselte a kánikula, és a repülőgép indulásának csúszása miatti stressz, hogy a gép fedélzetén rosszul lett”. A hegedűművész később tájékoztatta a sajtót, hogy már otthon vannak, és felesége állapota javult. A kánikula és a repülőgép késése miatt döntöttek úgy, hogy nem utaznak el, ami további késést okozott a többi utasnak.

Mága Zoltán sajnálatát fejezte ki utastársainak, és különleges gesztusként Kovács Ágnes olimpiai bajnok úszót kérte meg, hogy a fedélzeten tartózkodó utasokat és személyzetet itallal lássa vendégül a nevében. Az italok ellenértékét Mága Zoltán azonnal átutalta Kovács Ágnes számlájára. Emellett felajánlotta, hogy a repülőgép valamennyi utasát meghívja a 2025-ös évet köszöntő XVII. Budapest Újévi Koncertjükre tiszteletjeggyel.

Mága Zoltán megköszönte az utastársai, a légiutas-kísérők, a pilóták és a légitársaság segítségét és megértését, amiért empátiával kezelték a rendkívüli helyzetet.

A SunExpress a Lufthansa és a Turkish Airlines vegyesvállalata.