Michael J. Fox meglepetésvendégként a Coldplay Glastonbury-i koncertjén

Michael J. Fox, a Parkinson-kórral küzdő színész, váratlanul a Coldplay szombat esti Glastonbury Fesztiválon tartott koncertjén tűnt fel, ahol kerekesszékben ülve gitározott a zenekar két dalában. A több százezer fős közönség előtt megjelenő Fox a Humankind és a Fix You című számokban vett részt, ezzel teljes mértékben magára vonva a figyelmet.

A Coldplay frontembere, Chris Martin, a színészt "legendásnak" nevezte, és a Vissza a jövőbe című filmsorozatban nyújtott alakítását méltatta. Martin szerint Fox a Chuck Berry-riffjével és azzal, ahogy megütötte Biffet, csúcsszuper emberként tűnt fel a színpadon.

Chris Martin a koncerten azt is elárulta, hogy Michael J. Fox és a Vissza a jövőbe című film volt az egyik fő inspirációja a Coldplay megalakulásához. A zenekar tagjai együtt nézték meg a filmet, ami olyan hatással volt rájuk, hogy zenekart alapítottak, és Martin örök hősüknek, a világ egyik legcsodálatosabb emberének nevezte Foxot.

A 63 éves Fox, aki 2020-ban vonult vissza a nyilvánosságtól egészségügyi problémái miatt, a közös fellépés után az Instagram-oldalán is megemlékezett az eseményről. Fotókat posztolva köszönetet mondott a zenekar tagjainak: Chrisnek, Willnek, Johnnynak, Guynak és Philnek. Posztjában Fox "kibaszottul észbontónak" nevezte a tapasztalatot, és hozzátette, hogy "Minden zenekarnak megvan az ideje, és minden időnek megvan a zenekara. Ez a Coldplay ideje." A színész állapota folyamatosan romlik, mégis próbál mindent megtenni, hogy teljes életet élhessen, és a Glastonbury Fesztiválon nyújtott előadása igazán felemelő pillanatokat szerzett a közönségnek.