Baleset miatt lezárták az M6-os autópálya egy szakaszát

Autó ütközött kamionnal szombat délelőtt az M6-os autópálya Pécs felé vezető oldalán, ami miatt a forgalmat még a helyszín előtt leterelték a sztrádáról.

A baleset következtében az M6-os autópálya Pécs felé vezető oldalát, Bátaszéknél lezárták – tájékoztatott az Útinform szombaton. A 162-es kilométernél történt incidens miatt a járműveket a baleset helyszíne előtt, a bátaszéki csomópontban terelték le az autópályáról.

A katasztrófavédelem jelentése szerint a balesetben egy kamion és egy autó ütközött össze. Az ütközés után az érintett szakaszon azóta egy sávon újraindult a forgalom.

A közlekedési balesetek sajnos nem ritkák az országútjainkon, és a hétvégi jó idő sem jelent kivételt. A Budapesti Autósok közösségéhez eljuttatott fedézeti kamerás felvételen egy másik incidens is megörökítésre került, ahol egy motoros nagy sebességgel előzte meg a balra kanyarodni készülő autót a 12-es főúton. A motoros és az autós élete is csak néhány centiméteren múlt, a motoros később megállt, mert elfolyt az olaj a motorból.

A hőség okozta lassabb reakcióidő és a tűző nap miatti rosszabb látási viszonyok miatt minden közlekedőnek még nagyobb figyelmet kell fordítania a közlekedési szabályok betartására. Azonban a 12-es úton történt eset is rávilágít, hogy ez nem mindig sikerül. A motoros a baleset után 13.000 forint bírságot és 6 büntetőpontot kapott, és a rendőrség a helyszínen ejnye-bejnyével engedte tovább.

Ez a baleset kísértetiesen hasonlít egy korábbi, tragikus kimenetelű esethez, ahol az 58-as főúton egy Audi S5 és egy Mercedes AMG GT előzésbe kezdett, de az előzött Suzuki Ignis balra kanyarodott, és az MMA-harcos Stétz Dániel vezette Mercedes telibe kapta a kanyarodó autót, ami az ő és barátnője életébe került.

A közlekedési balesetek elkerülése érdekében fontos, hogy mindenki fokozott óvatossággal vezessen, különösen a hétvégi forgalomban és a kedvezőtlen időjárási viszonyok között.