Halálra késelte volt élettársát

Előkészítő ülést tartottak egy nő ügyében, akit a volt élettársának megölésével vádolnak; a terhelt nem ismerte be bűnösségét.

A Fővárosi Törvényszék előkészítő ülésén tárgyalták azt a büntetőügyet, amelyben egy nőt emberölés bűntettével vádolnak. A vádirat szerint a vádlott és a sértett korábban párkapcsolatban éltek, de a kapcsolatuk konfliktusokkal terheltté vált a nő rendszeres alkoholfogyasztása miatt, és végül szakítottak. A vádlott elzárkózott attól, hogy a sértettel és annak előző kapcsolatából származó két gyermekével együtt éljen.

A tragédia 2023. április 20-án történt, amikor a vádlott jelentős mennyiségű bort fogyasztott, majd felhívta volt élettársát, hogy este 21 óra után jöjjön át a lakásban hagyott személyes tárgyaiért. A férfi azonban nem tartotta be a megbeszélt időpontot, és korábban érkezett, ami szóváltást váltott ki közöttük. A vita hevében a nő egy 20 centiméter pengehosszúságú késsel mellkason szúrta a férfit.

A sértett még megpróbálta elhívni a segélyhívót, de összeesett és eszméletét vesztette, mielőtt megadhatta volna a címet. A vádlott több ismerősét is értesítette, de a mentőket nem hívta. A helyszínre érkező orvosok már nem tudták megmenteni a férfi életét.

Az ügyészség a terhelt beismerése esetére 10 év börtönbüntetés és 10 év közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta. A hétfői előkészítő ülésen a vádlott nem ismerte be bűnösségét és nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról. A bíróság a bizonyítási indítványokat követően tárgyalásra utalta az ügyet. Az eljárás október 24-én tanúmeghallgatással folytatódik.