Az RTL új hírstúdiója a Városligetnél

Az RTL hírműsorai, köztük a Híradó és a Fókusz, mostantól egy teljesen új helyszínről, a Városliget közelében található új épületből jelentkeznek. A modern stúdióban egy óriási LED-fal is helyet kapott, és a szerkesztőségek egy hatalmas, közös térben dolgoznak együtt.

Az RTL Híradó szombat este már a városligeti stúdióból jelentkezett, ezzel új korszak kezdődött az RTL hírműsorainak történetében. Az új stúdió neve továbbra is Baló György Hírstúdió marad, és közel 200 négyzetméteres területen helyezkedik el a korábbi MÉMOSZ székház Auditoriumában.

A Baló György Hírstúdió költözése után az RTL műsorvezetői pozitívan nyilatkoztak az új helyszínről. Szellő István szerint az új stúdió friss és nyüzsgő, míg Erős Antónia a nagy LED-falakat emelte ki, amelyek szerinte koncertélményt nyújtanak munka közben. Kecsmár Alexandra, a Fókusz műsorvezetője az iskolakezdéshez hasonlította az új helyszínen való tájékozódást. A műsorvezetők már a hétvégén az új stúdióból jelentkeztek be a nézőkhöz.

Az RTL hírműsorai több mint 19 év után költöztek el a nagytétényi bázisról. A csatorna tájékoztatása szerint a díszlet megújul, de a tartalom változatlan marad. A költözés részeként 2024 nyarától a csatorna kétbázisúvá válik: az RTL Ligetben lesznek az üzleti területek, és itt készülnek majd a Hírigazgatóság műsorai is. A Nagytétényi úti RTL stúdiók az RTL showműsorainak adnak továbbra is helyet, így az RTL tehát idéntől két helyszínen működik tovább.

Kotroczó Róbert hírigazgató elmondta, hogy az új stúdió más tulajdonságokkal rendelkezik, és nem volt cél az előző stúdió eleminek egy az egyben történő áthozatala. A csatorna arcai már napok óta próbálnak az új helyszínen, hogy megszokják a változásokat. "A díszlet változik, a tartalom nem" – üzenték az RTL Híradó munkatársai.