A magyar női pólósok újabb győzelmet arattak

A párizsi olimpiára készülő magyar női vízilabda-válogatott harmadik mérkőzésén a görögországi nemzetközi tornán a második győzelmét szerezte meg, ezúttal Kanada csapatát győzte le.

A magyar csapat, Mihók Attila és Cseh Sándor irányításával, pénteken Ausztrália elleni vereség után, a házigazda franciák felett aratott győzelemmel térhetett vissza a győztesek útjára. Szombaton pedig 11–6-ra múlták felül a kanadaiakat, ahol az első három negyedet sikerült megnyerniük, különösen a harmadik negyedben tudták növelni előnyüket.

A mérkőzés során Hajdú Kata, Keszthelyi Rita és Parkes Rebecca 2-2 gólt szereztek, míg Vályi Vanda, Kurucz-Gurisatti Gréta, Mahieu Geraldine, Horváth Brigitta és Rybanska Natasa 1-1 alkalommal voltak eredményesek.

A magyar válogatott egy hete is legyőzte Kanadát, akkor Gödöllőn 14–7-re diadalmaskodtak. A következő összecsapásukra a párizsi olimpián kerül majd sor, július 29-én, ahol egy csoportban szerepelnek majd.

A görögországi torna után a magyar csapat Athénból San Franciscóba utazik, ahol az amerikai válogatottal készülnek tovább, ami a felkészülés egyik kiemelkedően fontos szakasza lesz. A hazatérés után már csak edzések következnek, ahol Torma Luca, az ifjú kapus is segíti a csapatot. A jelenlegi 16 fős keretből végül csak 13 játékos utazhat majd a játékokra.

: (Index/MTI)