A német focicsapatot támadják a szúnyogok

A német labdarúgó-válogatott játékosai számára komoly kellemetlenséget okoznak a szúnyogok a bajorországi Herzogenaurachban található szálláshelyükön. A Dánia elleni felkészülés során is zavaró tényezőként jelentkeztek a vérszívók, amelyek miatt a focisták vagy a csípéseiket vakargatják, vagy egy erős szagú szúnyogriasztó krémet kénytelenek használni.

A német csapatot fogadó Home Ground, amelyet az Adidas épített, egy erdő mellett helyezkedik el, ahol a fák, a csend és a forró nyár ideális körülményeket teremtenek a szúnyogok számára. A helyzet annyira súlyos, hogy több játékost is agyoncsíptek már, és a csapat reménykedik, hogy a feltámadó szél segíthet elűzni a kellemetlenkedőket.

A szúnyoginvázió miatt a játékosok kénytelenek voltak feladni a medence melletti pihenést, és az épületbe, a szúnyoghálók mögé menekülni, hogy megvédjék magukat a csípésektől.

Németországban több mint 50 különböző szúnyogfaj él, és Bajorországot idén súlyos áradások érték, amelyek következtében szokatlanul sok szúnyog kelt ki, ami tovább súlyosbítja a helyzetet.