A Microsoft visszavonja a hibás Windows 11 frissítést

A Windows 11 legújabb frissítése, a KB5039302 komoly problémákat okozott azoknak a felhasználóknak, akik már telepítették: a rendszer folyamatos újraindulásba kezdett. A Microsoft elismerte a hibát és visszahívta a frissítést, miközben dolgoznak a megoldáson.

A Windows 11 frissítése, amely néhány napja érkezett meg, a KB5039302, váratlan nehézségeket okozott azoknak, akik már telepítették. A Microsoft előzetesen, egyfajta utolsó tesztfázisként adta ki a javítást, hogy a tömeges bevezetés előtt még ellenőrizzék a frissítés stabilitását. Azonban a frissítést telepítő felhasználók végtelen újraindítási ciklusba kerültek, ami lehetetlenné tette a rendszer betöltését.

A probléma megoldására a Microsoft a Windows 11 helyreállítási környezet használatát javasolja, amely automatikusan aktiválódik, ha a rendszer többször nem tud helyesen betölteni. A felhasználóknak a Hibaelhárítás menüpont alatt kell a Speciális beállításokra menniük, ahol a Frissítések eltávolítása opciót választva tudják eltávolítani a hibás frissítést.

A Microsoft jelenleg is vizsgálja a hiba okát, és a tervek szerint a KB5039302 frissítés minden felhasználóhoz július közepéig kellett volna eljutnia. A hiba kijavítása és a frissítés újbóli tesztelése miatt azonban valószínűleg csúszni fog a teljes körű bevezetés.