Cristiano Ronaldo és a grúz futballcsillagok találkozása

Előkerült néhány fotó, amiken a 12 éves Kvarachelia és még négy grúz válogatott játékos látható Cristiano Ronaldo oldalán, ami egy régmúlt eseményre világít rá.

A grúz válogatott szenzációs teljesítménye után, amely során nyolcaddöntőbe jutottak, egy különleges pillanat is napvilágot látott. Hvicsa Kvarachelia, a Napoli játékosa, aki a Portugália elleni meccsen nemcsak gólt szerzett, hanem vezérként is tündökölt, a lefújás után ünnepelni rohant a pályára, amikor észrevette az oldalvonalon ácsorgó Cristiano Ronaldót, és odaszaladt hozzá. A meccs után Kvarachelia és Ronaldo mezt is cseréltek, ami tovább erősítette a két játékos közötti tiszteletet.

Ez a találkozás nem volt véletlen, hiszen a meccs előtt már volt egy rövid beszélgetésük, ahol Ronaldo sok sikert kívánt Kvaracheliának. A grúz játékos mély tisztelettel beszélt Ronaldóról, mint nagy játékosról és emberől, és elmondta, hogy ez a gesztus is hozzájárult ahhoz, hogy elhiggyék, képesek lehetnek elérni a céljaikat.

A kapcsolatuk még régebbre nyúlik vissza, amikor Ronaldo 2013-ban Tbilisziben járt Andrij Sevcsenko és Kaha Kaladze társaságában. Akkoriban a helyi Dinamo futballakadémiájának megnyitóján vettek részt, ahol a későbbi grúz válogatott tagjaival, köztük Kvaracheliával is találkoztak. A fotókon nemcsak Kvarachelia, hanem a grúz válogatott további négy tagja is látható, mint Georgi Kocsorasvili, Georgi Csakvetadze, Zuriko Davitasvili és Anzor Mekvabisvili.

A tbiliszi akadémia utánpótlás-nevelésének hatékonyságát ezek a sikerek is alátámasztják, bár a forrásokkal való ellátottságáról nincsenek részletes információink. Grúzia meglepetésszerű győzelme Portugália ellen, amely 2-0-ra végződött, nemcsak a grúzoknak, hanem a magyar válogatottnak is fontos volt, hiszen a magyar csapatnak is volt esélye a továbbjutásra, amit végül nem sikerült megvalósítaniuk.

Szoboszlai Dominik, a magyar válogatott csapatkapitánya Instagramján értékelte a csapat Eb-szereplését, hangsúlyozva, hogy a cél a továbbjutás volt, amihez nagyon közel álltak. Büszke volt a csapatra, hogy az utolsó percig harcoltak, különösen a skótok elleni meccsen, amit Csoboth Kevin utolsó perces góljával nyertek meg 1-0-ra. Szoboszlai szerint a csapat nem adta fel, és bár a továbbjutás nem sikerült, továbbra is nagy dolgok várnak a magyar válogatottra.