Beékelődött egy óriási faszállító teherhajó a Nene folyón

Cambridgeshire-ben, a Nene folyó keskeny csatornájában egy 80 méter hosszú faszállító teherhajó beékelődése okozott fennakadást. A helyzetet két vontatóhajó legénysége egy órán belül megoldotta.

Egy szokatlan esemény történt Cambridgeshire-ben, ahol egy hatalmas, 80 méter hosszú teherhajó, amely fát szállított, beakadt a Nene folyó keskeny csatornájába. A hajó, amely a Balti nyíl nevet viseli és 2002-ben épült, a lettországi Rigából indult el Wisbech kikötőjébe. A kikötő szóvivője szerint ritkán fordul elő ilyen eset, de az apály miatt csökkent vízszint következtében a hajót a következő dagályig kellett várakoztatni a kiszabadítás előtt.

A teherhajó, amely Saint Kitts és Nevis zászlaja alatt közlekedik, hatfős legénységgel és két helyi révkalauzzal a fedélzetén, körülbelül 12 órát rekedt a folyóban, mielőtt a két vontatóhajó legénysége sikeresen kiszabadította volna kedden este.

A Wisbech kikötő szóvivője megerősítette, hogy a hajó elakadásának okát vizsgálják. Megjegyezte, hogy a kikötőben és a csatornában az árapály jelensége miatt a hajók gyakran az iszapos mederben fekszenek apálykor, és a hajók kialakítása is ezt a helyzetet veszi figyelembe biztonsági okokból. Szerencsére sérülésekről vagy károkról nem érkezett jelentés.