Horrorisztikus baleset egy Pest megyei lőtéren

Karácsonyi ajándékként kapott élménylövészet majdnem végzetes lett egy férfi számára egy Pest megyei lőtéren, ahol a kezében felrobbant fegyver közel került ahhoz, hogy halálos sérülést okozzon.

A férfi a feleségétől kapott élménylövészetet karácsonyi ajándékként, de a program során a kezében felrobbant a fegyver a töltény betöltésekor, mivel az nem volt megfelelően megtisztítva. Az egyik fegyveralkatrész a mellkasába fúródott, ami majdnem az életébe került.

Az eset 2020 májusában történt, és a férfi szerint az első lövés még problémamentes volt, de a második tölténynél következett be a robbanás.

László, a baleset áldozata, a Tényeknek elmondta, hogy egy tizenvalahány centiméter hosszú fémalkatrész fúródott a mellkasába, eltörve a bordáját, a tüdőjét is megsérülve, és a bordái hátul szilánkosra törtek. Egy hétig volt kórházban, majd három hónapig lábadozott, és három órán át tartó műtéten esett át, napokig az intenzív osztályon feküdt. Szerencséjének tartja, hogy túlélte a balesetet.

A férfi szerint a rendőrség nem kezelte kellő komolysággal az esetét, többször is lezárták a nyomozást azzal az indokkal, hogy nem történt semmi súlyos. László több évig küzdött az igazáért, és ügyvédje szerint kiderült, hogy a fegyver valószínűleg soha nem volt megtisztítva.

A lövészet vezetőjét a történtek miatt vonták felelősségre, és első fokon két évre eltiltották a foglalkozásától. Az ítélet azonban még nem jogerős, mivel a vezető és védője fellebbeztek.