Ukrán tank hősies rohama az orosz állások ellen

Friss harctéri felvétel vált az ukrán csatornák ünneplésének tárgyává, amelyen egy magányos ukrán tank rohamoz meg orosz állásokat, miközben tüzérségi lövedékek és egy kamikaze drón támadásait is kivédi.

A videó Hliboke térségében készült, és közel két percen keresztül követhetjük nyomon, ahogy az ukrán harckocsi egyedül tör előre a település felé. A felvétel elején látható, hogy a tankot tüzérségi lövedékek veszik célba, amelyek közül néhány valószínűleg egy TOSz-1-es nehéz lángszóró vagy rakéta-sorozatvető lövedékei lehetnek, de a páncélosnak sikerül elkerülnie őket.

A tank eléri a lőtávolságot, és többször is tüzet nyit az orosz állásokra a faluban, miközben legalább egy orosz dróntalálattal is megküzd. Mindezek ellenére az ukrán harckocsizók folytatják a támadást, majd sikeresen visszavonulnak az állásaikhoz, hátrahagyva a lángoló orosz pozíciókat.

Hliboke, ahol a felvétel készült, Harkivtól északra helyezkedik el, és a térségben nemrégiben indult meg az orosz offenzíva, amelynek során a falu elfoglalása az egyik utolsó siker volt. Az elfoglalást követően az előrenyomuló orosz csapatok Lipci irányába megrekedtek, majd az ukrán ellentámadás hatására a faluba szorultak vissza. A település feletti uralomért folyó harcok már hetek óta tartanak.