Till Attila és az alkohol: genetikai hajlam és a mértékletesség hiánya

Till Attila, a TV2 Titkok Ramónával podcastműsorának második vendégeként beszélt az alkohollal való kapcsolatáról és annak kihívásairól, valamint arról, hogy évek óta józan életet él.

Till Attila már fiatalon megismerkedett az alkohollal, és a korai élmények határozták meg későbbi viszonyulását az italozáshoz. A műsorvezető, Lékai-Kiss Ramóna kérdezte őt arról, hogyan birkózott meg az alkoholproblémákkal, amelyekről korábban nyíltan beszélt. Till elmesélte, hogy a kezdeti időszakban a közösségi összejövetelek során a pizza és a kóla helyett hamarosan a sör került előtérbe, és ez indította el a folyamatot.

A műsorvezető elárulta, hogy sokat töprengett azon, mi vezethetett oda, hogy mértéktelenül kezdett el inni. Beszélt arról is, hogy a függőség kialakulásában több tényező is szerepet játszik, mint például a genetika és a családi minták. Till Attila szerint ő maga is rendelkezik egyfajta genetikai hajlammal az alkoholfogyasztásra, ami lehetővé teszi számára, hogy jelentős mennyiséget fogyasszon el anélkül, hogy rosszul érezné magát. A műsorvezető hozzátette, hogy az alkohol úgy hatott rá, mint az Asterix és Obelixben a varázsital: felállt a hajam, és onnantól kezdve döntöttem. Tehát én mindig nagyon sokat ittam.

A beszélgetés során Till megemlítette feleségét, Krisztát is, aki teljes mértékben antialkoholista. Őt nem érdekli az alkohol, és bár élvezi mások társaságát, akik például Proseccóznak, ő maga nem fogyasztja azt. Till szerint Kriszta képes arra, hogy belekóstoljon az italba, majd egyszerűen félretegye és elfelejtse. Kriszta úgy diszkózott, hogy végig táncolt, nem ivott, és belelógatja a nyelvét a pohárba, majd leteszi, dumál tovább, kacag, elfelejti az italát. Két óra múlva kérdezik, hogy ez kié, és csodálkozik, hogy az övé.