Cseuz Zsolt visszatér a tiszaföldvári önkormányzatba

A tiszaföldvári önkormányzatban újra helyet kapott Cseuz Zsolt, a Fidesz korábban lemondott alpolgármestere, aki egy részeges incidens után vált országosan ismertté.

A város hivatalos weboldalán közzétett határozat szerint Cseuz Zsolt, aki egy korábbi, részeges balhé miatt mondott le alpolgármesteri posztjáról, nem tűnt el véglegesen a helyi politikai életből. Az említett esemény során Cseuz és egy félmeztelen barátja, a több önkormányzati megrendelést kapó vállalkozó, Kiss Ferenc próbáltak visszajutni egy kocsmába, ahonnan korábban ki lettek zárva, és ebből több felvétel is készült. Az ügyben garázdaság és könnyű testi sértés miatt feljelentés is született.

A botrány után Cseuz lemondott, és bár a júniusi önkormányzati választáson egyéniben nem indult, a Fidesz helyi kompenzációs listáján az ötödik helyen szerepelt. Ez azt sugallta, hogy politikai karrierje a részeges incidens miatt véget ért.

Azonban a választásokat követően a Fidesz kompenzációs listájának negyedik helyezettje, Zsámár Jánosné lemondott mandátumáról a választás másnapján, így a helyi választási bizottság döntése értelmében Cseuz Zsolt léphet a helyébe ősszel.

Cseuz Zsolt a botrány ellenére is tagja maradt a testületnek, mivel csupán az alpolgármesteri tisztségről mondott le, de egyéni képviselőként továbbra is részt vett a munkában. A visszalépése lehetővé tette számára, hogy az új önkormányzati ciklusban ismét szavazati jogot gyakoroljon a helyi ügyekben. A Fidesz és a KDNP a kompenzációs listán előrébb lévő Szollár Szabolcs helyett őt jelölte be a képviselő-testületbe, miután a listán előrébb lévő Zsámár Jánosné lemondott mandátumáról.