Lázár János betiltotta a távmunkát a MÁV—Volán-csoportnál

A 24.hu információi szerint Lázár János építési és közlekedési miniszter határozata értelmében 2024. július 1-től a MÁV-VOLÁN-csoport munkavállalói nem végezhetik munkájukat otthonról.

A miniszteri döntés nem csak a távmunka lehetőségének megszüntetésére vonatkozik, hanem utasítást is adott a MÁV Zrt. vezérigazgatójának, Pafféri Zoltánnak a határozat végrehajtására. Ez magában foglalja az otthoni munkavégzésre vonatkozó szerződések, engedélyek és egyéb megállapodások július 1-jei hatállyal történő megszüntetését is.

A MÁV-csoport sajtóosztálya megerősítette a fenti információkat.

A MÁV-nak jelenleg 57 ezer dolgozója van, és korábban már beszámoltunk arról, hogy a MÁV START Zrt. szakmai egységei, valamint a vezetőség a Magyar Telekom Könyves Kálmán körúti székházába költöznek május 6-tól kezdődően. Ez az áttelepülés közel 700 embert érint a vezérigazgatóság 2100 fős létszámából.

A MÁV pályaüzemeltetési egysége, mintegy 400 munkatárs, a Mol Nyrt. egykori székházába, az Október huszonharmadika utcába költözik. Az épület jelenleg felújítás alatt áll, és a beköltözésre várhatóan június előtt nem kerül sor, így az érintett munkatársak a munkálatok befejezéséig otthonról dolgoznak.

Továbbá, a MÁV-Volán csoport szolgáltató központjának mintegy 700 dolgozója jelenleg is távmunkában látja el feladatait. Az utóbbi egység elhelyezésére közbeszerzést írt ki a MÁV, a befutó az MKB XIII. kerületi irodaháza lehet. A maradék 300-ról nem esett szó.

A költözések során a MÁV igazgatósága elhagyja a budapesti Könyves Kálmán körúton található Parkway Irodaházat, és egy részük átmenetileg a Mol egyik korábbi székházába költözik Újbudára. A költözéssel járó széttagozódás azonban nem marad végleges, mivel a MÁV–Volán-csoportnak közös székháza lesz a lágymányosi területen, a Mol-torony közelében, amelynek megépülése 2027-re várható.