A világ legjobb légitársaságai a Skytrax rangsora szerint

A Qatar Airways-t választották meg a világ legjobb légitársaságának a Skytrax brit marketingcég által összeállított rangsorban, amely több mint 350 légitársaság szolgáltatásainak minőségét értékelte 2023 szeptembere és 2024 májusa között.

A katari légitársaság a tavalyi második helyről lépett előre az első helyre, ezzel helyet cserélt a tavalyi vezető Singapore Airlines-szal. A Skytrax, amely 1999 óta vezeti a World Airline Award rangsort, immár nyolcadik alkalommal adományozta ezt a címet a Qatar Airways-nek. Az Emirates a harmadik helyet szerezte meg, míg a negyedik helyre a japán All Nippon Airways (ANA) került. A Cathay Pacific Airways az ötödik helyre lépett elő az előző évi nyolcadik helyről. A top 10-be bekerült még a Japan Airlines, a Turkish Airlines, a tajvani EVA Air, az Air France és a Swiss International Air Lines is.

A rangsorban jelentős előrelépést tett a Saudia, amely a tavalyi 23. helyről a 20. helyre lépett elő. A régiós kategóriákban a Turkish Airlines Európa legjobbja lett, Észak-Amerikában a Delta Air Lines, Dél-Amerikában a LATAM, Afrikában az Ethiopian Airlines, Ázsiában a Singapore Airlines és Kínában a Hainan Airlines diadalmaskodott.

A fapados légitársaságok között a malajziai AirAsia szerezte meg az első helyet világszerte, míg Európában a spanyol Volotea bizonyult a legjobbnak. A légiközlekedési szövetségek között a Star Alliance-t ismerték el a legjobbnak. A rangsort több mint 100 ország utasainak részvételével állították össze a megadott időszakban.