Habitat for Humanity: Újabb kerületben indul a szociális bérlakások felújítása

A Habitat for Humanity Magyarország a Második Esély program keretében bővíti tevékenységét, és a IV. kerület után a VIII. kerületben is elindítja a szociális bérlakások felújítását.

A szervezet, amely már kilenc éve működteti a Második Esély programot, jelenleg a 19. és 20. lakás felújítását végzi. A programot támogató vállalatok pénzbeli és anyagi adományaival finanszírozzák. A Habitat for Humanity Magyarország 2015 óta dolgozik együtt az Újpesti Önkormányzattal és a IV. kerületi S.O.S. Krízis Alapítvány Családok Átmeneti Otthonával, korábban pedig a XIV. és XV. kerületi önkormányzatokkal és a SZÉRA Családok Átmeneti Otthonával is együttműködött a szociális bérlakások felújításában.

A VIII. kerületi önkormányzattal és a Józsefvárosi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központtal közösen 2024-től kezdődően két darab Második Esély-lakást újítanak fel, összesen 20,5 millió forint értékben, amelyet a Fővárosi Szolidaritási Alap 2023 pályázatán nyertek el. A projekt megvalósítására két év áll rendelkezésre, és a tervek szerint 2026 tavaszán fejeződik be. A felújítási munkálatok a VIII. kerületben már az idei év szeptemberében megkezdődnek.

: Újabb kerületben kezd önkormányzati szociális bérlakások felújításába a Habitat for Humanity