A londoni házból kannabiszfarmot csináltak a bérlők

Egy észak-londoni ingatlantulajdonos visszatérése külföldről rémálomba fordult, amikor rádöbbent, hogy családi otthonát kannabiszfarmmá alakították át. Charles Reeves tapasztalata rávilágít arra, hogy a bérbeadás kockázatos lehet, ha a bérlők nem azok, akiknek mondják magukat.

Az ingatlan kiadásának folyamata egyszerűnek tűnt: a Reeves család az interneten hirdette meg otthonukat, miután külföldi munkavállalás miatt el kellett hagyniuk az országot. Egy ingatlanügynök jelentkezett, aki egy városi cégnél dolgozó bérlő családot ígért nekik, de a bérlők sosem fizettek bérleti díjat.

A tulajdonos bírósági végzést szerzett a házba való belépéshez, és amikor megérkezett, a BBC beszámolója szerint döbbenetes látvány fogadta: a kannabisztermesztők 10 tonna földet szórtak szét a hálószobában.

A házat teljes mértékben droglaborrá alakították, a mennyezeten lyukak tátongtak, vezetékek lógtak mindenfelé, és a szag elviselhetetlen volt. A rendőrség szerint ez az egyik legmegdöbbentőbb eset volt, amivel valaha találkoztak, és több mint 400 kannabisznövényt foglaltak le az ingatlanból, melyek utcai értéke több százezer fontot érhet.

A Metropolitan Police adatai szerint az elmúlt években több mint 1000 kannabiszfarmot találtak Londonban, de a szakértők szerint ez csak a jéghegy csúcsa.

Allen Morgan, aki korábbi rendőrtiszt és az Egyesült Királyság egyik vezető jogi szakértője a kábítószerekkel kapcsolatos ügyekben, elmondta, hogy a kannabiszfarmokhoz kapcsolódó bérbeadási csalások száma növekszik. A bűnözők kihasználják a bérleti piacot, a jogrendszert és a kilakoltatási eljárásokat, tudván, hogy hónapokig eltarthat egy bérlő kilakoltatása, ami alatt jelentős hasznot realizálhatnak.

Egy másik, a bérbeadás és utazás kockázataira rávilágító esetben egy brit férfi, aki egy EasyJet járaton szeretett volna átaludni az utat, két óra alvás után arra ébredt, hogy a gép még mindig nem szállt fel a Londonból indult útján. Az utas mellett ülő Fiona Weizman a TikTokon közzétett videóban viccesnek találta a helyzetet, de elismerte, hogy sokan elsírnák magukat, ha hasonlóan járnának. Az időhurok oka egy mérnöki hiba volt, ami miatt a gép az utasok fogadása után még órákig nem szállt fel.