Tragédia Dabas mellett: vízbe fulladt egy nő kutyasétáltatás közben

Dabas mellett csütörtökön egy nő a kutyasétáltatás közben fulladt vízbe. A rokonok órák óta keresték, amikor megtalálták a táskáját és egyik kutyáját, egy tacskót a Duna-völgyi-főcsatornánál, ezután értesítették a hatóságokat.

A hatóságok egész nap keresték az eltűnt nőt, végül több kilométerrel lejjebb, a sodrás miatt, megtalálták a holttestét. Elsőként a rendőrség érkezett a helyszínre, keresőkutyák segítségével próbálták megkeresni a nőt, majd speciális mentők is csatlakoztak a kutatáshoz. Balázs László, a Pest Vármegyei Kutató-Mentő Szolgálat szolgálatvezetője szerint a zsilip környékét búvártechnológiával vizsgálták, és a zsilip alvízi részét is átkutatták 20 km hosszan, a halőri szolgálat kenukkal támogatta őket ebben. Négy-öt kilométerre találták meg a hölgy holttestét.

A 33 éves nő rendszeresen járt ide kutyáival, akiket gyakran beengedett a vízbe. Jelenleg nem ismert, hogy hogyan került a vízbe, a rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az esetet, bűncselekmény gyanúja nem merült fel.