Tragikus baleset egy strandfürdőben

Egy ötéves kisfiú fulladt meg egy kőbányai kerületi strandfürdő medencéjében, és bár az úszómester kimentette és újraélesztette, a gyermek később a kórházban életét vesztette. A hatóságok gondatlanságból elkövetett emberölés miatt indítottak nyomozást.

A tragédia egy kőbányai kerületi strandfürdőben történt, ahol egy szemtanú szerint a kisfiút szülei felügyelet nélkül hagyták. Az úszómesternek sikerült a mélyvíz aljáról kihúznia a gyermeket, és az újraélesztés is megtörtént, de a kisfiú szervezete nem bírta tovább, és a kórházban elhunyt.

Egy másik család, amely szintén a strandfürdőben tartózkodott, videófelvételen rögzítette, hogy milyen közel van a mélyvízű medence a gyerekpancsoló részhez. Ez a felvétel is alátámaszthatja a szemtanú állítását, miszerint a gyermek egyedül volt a baleset idején.

A szemtanú beszámolója szerint a kisfiú anyja a homokozó résznél tartózkodott, miközben a gyermek egyedül mászkált a strand területén, úszógumi nélkül. Az esetet látva a szemtanú azonnal a helyszínre sietett, miután az unokái értesítették a történtekről. A szemtanú elmondása szerint a gyermekért hosszan küzdöttek, és bár sokan keresték az anyát, csak később találták meg. Amikor az anya megtudta, mi történt, és meglátta gyermekét, hangosan sírni kezdett.

A rendőrség jelenleg gondatlanságból elkövetett emberölés miatt folytat nyomozást az esettel kapcsolatban.