Orosz légvédelmi baklövés: Saját helikopterüket lőtték le

Orosz források szerint a Krasznodari határterületen az orosz légvédelem tévedésből lelőtte a saját Ka–29-es típusú katonai helikopterét, melynek következtében négy katona vesztette életét.

Az Ukrajinszka Pravda értesülései szerint az incidens Anapa város közelében történt. A helikopter drónhajók után kutatott, amikor egy Pancir légvédelmi rendszer, amely a barát-ellenség-azonosító rendszer meghibásodása miatt tévesen azonosította a helikoptert ellenséges célpontként, lelőtte azt. Az eset kapcsán az orosz védelmi minisztérium még nem tett közzé hivatalos közleményt.

Több orosz Telegram-csatorna is beszámolt a tragédiáról, egyikük egy Ka–29-es helikopterről készült fotót is közzétett, mellyel a legénység emlékét kívánta tisztelegni a "Örök repülést nektek, testvéreim!" felirattal. Más csatornák a helikopteren utazó négy ember haláláról számoltak be.

A Twitteren egy felhasználó szintén megerősítette az esetet, megjegyezve, hogy a helikopter ukrán drónhajók elleni műveletek során került a saját légvédelmi rendszer célkeresztjébe.