Mérgeskígyó a gyerekszoba plüssállatai között

Egy ausztrál család gyerekszobájában mérgeskígyót találtak, amely a gyermekágyon lapult a plüssállatok között – számolt be róla a New York Post.

A vöröshasú ausztrálsiklót a szülők észlelték, és helyi idő szerint június 16-án hívtak szakértőt a Snake Catchers Brisbane & Gold Coast cégtől, amely eseményről egy videót is közzétett közösségi oldalán. A felvételen Bryce Lockett, a vállalat munkatársa látható, ahogy áthajol az ágyon, félretol egy plüssállatot, majd a siklót farkánál fogva felemeli és zsákba helyezi.

A vöröshasú ausztrálsikló elsősorban Ausztrália keleti partvidékén honos. Habár mérge rendkívül erős, a faj jellemzően félénk, és csak erőteljesebb zavarás esetén támad. A sikló mérge helyi duzzanatot, izzadást, izomfájdalmat, hányást és hasmenést válthat ki az áldozatban. Bár előfordulhat, hogy a marás csak enyhe tünetekkel jár, az esetek egy részében az áldozatnak kórházi kezelésre lehet szüksége. A szakértők szerint eddig nem dokumentáltak olyan esetet, amikor ez a faj halált okozott volna.