A diákok a bankok királyai: jelentős összegek és ajándékok a számlanyitásért

A nyári szünet kezdetével a bankok már a következő tanévre készülnek, és versenyfutásba kezdenek a diákok kegyeiért, akik számlanyitással több tízezres jóváírásokhoz és ajándékokhoz juthatnak.

Bár az iskolákban ma csengetnek ki, a pénzintézetek már a következő tanévre hangolnak, és nem fukarkodnak a számlanyitási kedvezményekkel. A diákok számára kínált nyári akciók során több tízezer forintos jóváírások és ajándékok is elérhetőek, amennyiben eleget tesznek bizonyos feltételeknek. A Bank360.hu összegzése szerint több bank is különféle akciókat hirdetett a diákszámlák nyitására.

Az UniCredit Banknál például szeptember végéig tartó akció keretében 35 ezer forintos jóváírást kínálnak, amelyhez személyes vagy online videóazonosítással nyitható meg a számla. A jóváíráshoz bankkártyát kell igényelni, és a számlanyitást követő hónap végéig öt alkalommal kell kártyával vásárolni, tranzakciónként minimum 1000 forint értékben. További 15 ezer forintot is szerezhetnek azok, akik másokat is sikerrel ajánlanak a banknak.

A CIB Bank június végéig tartó akciójában ECO ForYou diákszámla nyitása esetén JBL Gamer fülest adnak ajándékba, amennyiben a számlanyitást követő három hónapon belül legalább háromszor vásárolnak a kártyával, egy-egy vásárlás minimum 3000 forint értékben.

A Gránit Bank az online, szelfis számlanyitást részesíti előnyben, ahol július 1-ig 40 ezer forintos jóváírást ígérnek, amennyiben legalább öt kártyás vásárlást hajtanak végre. Sikeres ügyfélajánlás esetén további 10 ezer forintos jóváírást is kaphatnak a diákok.

Az OTP Bank 16 év felettieknek szóló akciójában a számlanyitást követően a Notebook.hu webshopjában vásárlók 25 százalék, de legfeljebb 30 ezer forintos pénzvisszatérítést kaphatnak.

Az Erste Bank limitált kiadású YKRA övtáskával csábítja a diákokat, akik június 1. és szeptember 30. között nyitják meg első számlájukat a banknál. Online nyitással és a bankkártya aktiválásával július végéig 40 ezer forint jóváírást ígérnek, amennyiben legalább két évig hűségesek maradnak a bankhoz.

A Raiffeisen Banknál a szelfis számlanyitás 40 ezer forint értékű Alza kuponhoz juttathatja a diákokat, amennyiben letöltik a myRaiffeisen appot, regisztrálnak a Yelloo klubba és öt alkalommal vásárolnak a bankkártyával.

A diákszámlák vezetése rendkívül kedvező feltételekkel érhető el.

A diákszámlák vezetése általában díjmentes, vagy nagyon alacsony költséggel jár. A számlavezetésért nem kell fizetni, és sok esetben az első éves kártyadíjat is elengedik a pénzintézetek, a későbbiekben pedig kedvezményes áron vagy továbbra is ingyen használható a kártya. A tranzakciók díja jelenthet csak költséget, de a diákoknak itt is vannak kedvezmények, például havi két ingyenes készpénzfelvétel 150 ezer forintig, és 20 ezer forint alatti utalások esetén nincs tranzakciós illeték.

A Bank360.hu szakértői szerint a diákszámlát érdemes megtartani mindaddig, amíg a fiatal ügyfélnek nincs szüksége más banki termékekre vagy szolgáltatásokra, például hiteltörlesztésre vagy befektetésekre. A kedvező feltételeket 24-26 éves korig lehet igénybe venni, a pontos életkori határ bankonként eltérő.