A Főkert hűsítő szigetekkel enyhíti a kánikulát Budapesten

A Főkert különleges hűsítő szigeteket alakított ki Budapest két forgalmas pontján, a Móricz Zsigmond körtéren és a Baross téren, hogy segítse a járókelőket és a buszra várakozókat a nagy hőségben.

A Főkert által létrehozott hűsítő szigetek vidám színű szalagokkal és növényzettel díszítettek, amelyek árnyékot biztosítanak a kánikulában. A fém állványokra feszített szalagok mellett lócákat helyeztek el, ahol a járókelők megpihenhetnek. Emellett borostyánfalak és konténerbe ültetett koros fák is hozzájárulnak a hűsítéshez; a Móricz Zsigmond körtéren három, a Baross téren négy darab ilyen fát találhatunk.

A közleményükben felhívták a figyelmet az ivókutak fontosságára is, melyeket a Főkert üzemeltet, és amelyeknél friss, hideg vízzel újratölthetjük kulacsainkat. Az ivókutak elhelyezkedéséről a BP Futárban tájékozódhatunk.

A pénteki időjárás-előrejelzés szerint a fátyolfelhőzet és a szaharai por miatt bágyadt lesz a napsütés, de csapadék nem várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 36 fok között alakulhat, a déli országrészben ennél is melegebb, északkeleten pedig hűvösebb időre lehet számítani. Késő estére a hőmérséklet 24 és 31 fok közé hűl le.

A szombati napra vonatkozó időjárás-előrejelzést és további részleteket, mint például helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés, a megadott linken keresztül érhetünk el.