Amerikai sportolók saját légkondicionálókat visznek a párizsi olimpiára

Több ország, köztük az amerikai küldöttség is saját légkondicionáló berendezéseket készül magával vinni a párizsi olimpiára, annak ellenére, hogy a szervezők a fenntarthatóság jegyében nem szereltek fel légkondicionálókat az olimpiai falu szobáiba.

A párizsi olimpia szervezői a fenntarthatóság érdekében úgy döntöttek, hogy nem szerelnek fel légkondicionálókat az olimpiai falu szobáiba, azonban több résztvevő ország, így az amerikaiak is úgy határoztak, hogy saját berendezéseket hoznak a versenyzők számára. Az AP hírügynökség számolt be erről a fejleményről.

Sarah Hirshland, az Egyesült Államok olimpiai bizottságának vezérigazgatója elismerte a szervezők fenntarthatósági törekvéseit, de hangsúlyozta, hogy a sportolóiknak mégis szükségük van légkondicionált szobákra a megfelelő pihenés érdekében. Hirshland szerint a sportolók visszajelzéseiből egyértelműen kiderült, hogy a légkondicionált környezet mennyire fontos számukra a játékok alatt.

Nem csak az amerikaiak, hanem a német, ausztrál, olasz, kanadai és brit küldöttségek is hasonló lépéseket terveznek, hogy hűvösebbé tegyék az olimpiai falu szobáit. A szervezők eredeti terve szerint a szobák hőmérsékletét a padló alatt futó csövekkel 23 és 26 fok között tartották volna, és ventillátorokat is biztosítottak volna a sportolóknak.