Tolvai Reni és Lotfi Begi közös szerelmi projektje: "Te meg én"

Tolvai Reni és Lotfi Begi együttműködésének gyümölcse a "Te meg én" című dal, amely egy népdalmotívumot ötvöz a modern popzenével. A dal magyar nyelvű verzióját a nemzetközi siker után készítették el, és a hazai közönség számára is különleges élményt nyújt.

A "Te meg én" című dal eredetileg egy nemzetközi koprodukció részeként született meg, amelyet Lotfi Begi slágergyáros producer alkotott meg, és egy népdalmotívumot épített bele, amelyet a világ több pontján is ismertté tett. A dal 2023 januárjában már megjelent Cecillia Gault amerikai–japán énekesnővel, és a magyar népdal, a "Tavaszi szél" motívumát használták fel hozzá. A "Heartbreak" című dal sikerét követően döntöttek úgy, hogy elkészítik a magyar változatot is, melyet Tolvai Reni énekhangja tesz különlegessé.

Lotfi Begi elmondása szerint a magyar nyelvű dalokat a szívünkkel értjük meg, és ezért volt fontos számára, hogy a hazai közönség számára is elérhetővé tegye a dalt. Tolvai Reni számára is különleges jelentőséggel bír a projekt, hiszen a dal kapcsán felidéződtek benne a gyermekkori emlékek, amikor még nagymamájával énekelte a magyar népdalokat és meséket Erdélyben.

A "Te meg én" dalban a régi popzenének elemei keverednek a mai modern stílussal, és a történelem is találkozik a jelenünkkel. A dalban meglepetésként szerepel az eredeti "Tavaszi szél vizet áraszt" refrénje is, amit az Erkel Ferenc Zenei Általános Iskola kórusa ad elő. Érdekesség, hogy Lotfi Begi is ebbe az iskolába járt, és itt kezdte meg első zenei próbálkozásait. A dalhoz készült videóklipet Jimy J. Hollywood rendezte, amelyben a múlt és a jelen ötvöződik.

Az Enso étterem bezárása kapcsán felmerülő veszteségérzés hasonlatos lehet a "Te meg én" dal által kiváltott nosztalgikus érzésekhez, hiszen mindkettő egy-egy különleges kulturális élményt jelent a magyar közönség számára. Az Enso, mint az ország első izakajája, egyedülálló gasztronómiai élményt nyújtott, és hasonlóan a "Te meg én" dalhoz, ahol a régi és az új találkozik, az étterem is a hagyományos japán kocsmaélményt ötvözte modern, fúziós elemekkel. Az Enso bezárása egy korszak végét jelenti, akárcsak a "Te meg én" dal a magyar népdalok modern popzenével való újraértelmezésének egyik állomása lehet. Az étterem emléke és a dal egyaránt hozzájárulnak a magyar kultúra gazdagításához, és bár az Enso már nem fogad vendégeket, a "Te meg én" dal tovább él a közönség szívében.