Völgyes József polgármester újra közösségi támogatást kér születésnapjára

Csobánka polgármestere, Völgyes József három évvel ezelőtt arra kérte ismerőseit és barátait, hogy születésnapja alkalmából ne ajándékozzák meg, hanem támogassák a helyi Óra-torony szikla megmentését. Idén is hasonló felhívással fordul a nyilvánossághoz, ezúttal a Csodaműhely Egyesület "Jövőtérkép" projektjének javára.

2020-ban a Csobánka fölött magasodó Óra-torony szikla életveszélyessé vált a természetes erózió következtében. A mészkőtorony megmentésére 2,8 millió forintra volt szükség, amely összeget több szervezet együttműködésével sikerült összegyűjteni 2021-ben. Völgyes József polgármester is csatlakozott az adománygyűjtő kampányhoz, és videóüzenetben kérte ismerőseit, hogy a születésnapjára szánt ajándékok helyett inkább az Óra-torony megmentését támogassák.

Az akkori felhívás sikerességét követően, 2024-ben Völgyes József ismételten egy fontos helyi ügy mellé állt. A Csodaműhely Egyesület "Jövőtérkép" projektjéhez kér támogatást, amely a csobánkai tanodát működtető egyesület egyik kezdeményezése.

A Csodaműhely Egyesület, amely kevesebb eséllyel induló gyerekek tanulmányait és társadalmi integrációját segíti elő, több elismerést is kapott az elmúlt években. A Civil Díj – 2022 során a Legjobb helyi kezdeményezés díját nyerték el, és idén a "Csoda-Ház" projektjükkel a legsikeresebb adománygyűjtés kategóriában döntősök lettek.

A "Jövőtérkép" projekt célja a fiatalok szociális kompetenciáinak fejlesztése, kortárs és közösségi kapcsolataik megerősítése, konfliktuskezelési stratégiáik átalakítása, kommunikációs készségeik javítása és jövőképük bővítése. A projekt keretében kiscsoportos munkahely látogatásokat szerveznek, ahol a gyerekek megismerkedhetnek különböző szakmákkal és elhelyezkedési lehetőségekkel.

A Csodaműhely Egyesület munkájáról és a projekt támogatásának lehetőségeiről bővebb tájékoztatást a csodamuhely.hu weboldalon találhatnak az érdeklődők.