Marozsán Fábián helytállt és szettet nyert a világelső teniszező ellen

Marozsán Fábián három játszmában kikapott a világelső olasz Jannik Sinnertől a Halléban zajló, 2,2 millió euró összdíjazású füvespályás férfi tenisztorna nyolcaddöntőjében.

Marozsán Fábián először nyert füves pályán ATP-szintű mérkőzést hétfőn, miután három szettben legyőzte Roman Szafjulint, aki öt helyet áll előrébb nála a világranglistán. A győzelem különösen fontos volt a magyar teniszező számára, hiszen világranglista-pontokat szerzett, és a Roland Garros óta először nyert ismét mérkőzést. A második fordulóban azonban Jannik Sinner, az újdonsült világelső várt rá.

Marozsán a világranglistán jelenleg a 45. helyen áll, és korábban már négy alkalommal győzte le top 10-es ellenfeleket, legnagyobb skalpját Carlos Alcaraz ellen szerezte meg a tavalyi római versenyen. Magyar teniszező legutóbbi világelsővel szembeni találkozóját Fucsovics Márton játszotta, aki 2021 novemberében kikapott Novak Djokovicstól Párizsban. A világelsők elleni magyar győzelmekre 1983 májusáig kell visszamenni az időben, amikor Taróczy Balázs legyőzte Ivan Lendlt.

Marozsán és Sinner korábban egyszer már találkoztak, 2018-ban egy egyiptomi ITF Future-torna selejtezőjében, ahol a magyar játékos diadalmaskodott. Az első szettben mindkét játékos erősen kezdett, de végül Sinner szerezte meg a szettet 6:4-re. A második szettben Marozsán kiváló szervajátékkal és egy rövidítésben szerzett győzelemmel egyenlített.

A döntő szettben azonban Sinner dominált, és 3:0-ra, majd 4:1-re is elhúzott. Marozsán küzdött, brékelt és két mérkőzéslabdát is hárított, de végül az olasz zárta le a mérkőzést 6:3-ra. A magyar teniszező a következő versenyét Eastbourne-ben játssza, ahol egy 250-es kategóriájú tornán vesz részt a tervek szerint.

ATP 500, HALLE, NYOLCADDÖNTŐ

  • Jannik Sinner – Marozsán Fábián 6:4, 6:7, 6:3