Pierre Gasly marad az Alpine-nál, Lance Stroll az Aston Martinnál

Szerződést hosszabbított a Formula–1-es Alpine csapattal a francia Pierre Gasly, aki több évre írt alá, bár a pontos időtartamot nem hozták nyilvánosságra. Gasly kifejezte, hogy otthon érzi magát a csapatnál, és örül, hogy részese lehet az Alpine Formula–1-es projektjének és jövőképének.

A 28 éves pilóta, aki a vasárnapi Spanyol Nagydíjon a kilencedik helyen végzett és jelenleg öt ponttal az összetett 15. helyén áll, a tavalyi szezon elején csatlakozott az Alpine-hoz. Azóta 67 pontot szerzett és kétszer állhatott dobogóra. Az Alpine egy órával az Aston Martin bejelentése előtt jelentette be, hogy Gasly a francia csapat színeiben versenyez majd az Osztrák Nagydíjon.

Az Alpine csapat jövőjét illetően még kérdéses, hogy ki lesz Gasly csapattársa a következő szezonban, miután Esteban Ocon távozik. Sajtóhírek szerint az istálló a spanyol Carlos Sainz Jr.-t szeretné megszerezni, aki a szezon végén elhagyja a Ferrarit.

Az Alpine jelenleg a csapatok közötti versenyben a hetedik helyen áll nyolc szerzett ponttal. Ezzel szemben az Aston Martin, amely megerősítette, hogy a kanadai Lance Stroll 2025-ben és azt követően is a csapatnál marad, az ötödik helyen áll 58 ponttal. Stroll, aki 2017-ben mutatkozott be a Formula–1-ben a Williamsnél, és két évvel később a Racing Point csapatához került, amelyet 2021-ben kereszteltek át Aston Martinra, a mostani idényben a 11. helyen áll 17 ponttal. Fernando Alonso, aki szintén az Aston Martin pilótája, 41 ponttal a 9. helyen áll.

A Sky Sports szerint az Aston Martinnak jól jön, hogy Alonso is marad a csapatnál, vele már korábban megállapodtak a ‘25-ös és ’26-os szezonról. Stroll döntése is várható volt, miután apja, Lawrence Stroll cége 2021-ben felvásárolta a csapatot.