A magyar válogatott búcsúja az Európa-bajnokságtól

Szerda este a magyar labdarúgó-válogatott számára nem hozott szerencsét, így a csoportkör után kénytelenek voltak elbúcsúzni a 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokságtól. Marco Rossi szövetségi kapitány csalódottságát fejezte ki, míg Nagy Ádám és Kerkez Milos a közösségi médián keresztül üzentek a szurkolóknak.

A magyar csapat egy győzelemmel és két vereséggel zárta a csoportkört, és bár volt esély a továbbjutásra, végül Georgia győzelme miatt az ötödik helyen végeztek a legjobb csoportharmadikok minitabelláján. Marco Rossi szerint a torna legnagyobb tanulsága az, hogy ha egy csapat rosszul kezdi a versenyt, onnan nehéz felállni. A szakember a Svájc elleni mérkőzésre utalt, ahol a magyar válogatott kétgólos hátrányba került, és végül 3–1-es vereséget szenvedett.

Nagy Ádám köszönetet mondott a szurkolóknak a támogatásért, és kiemelte a stadionokban teremtett fantasztikus hangulatot. Kerkez Milos büszkeségét fejezte ki, amiért Magyarországot képviselhette az Európa-bajnokságon, és háláját nyilvánította a szurkolóknak, akik minden meccsen nagy lökést adtak a csapatnak.

A magyar válogatott a csoportkör utolsó fordulójában Skócia ellen aratott győzelmet, de ez sajnos nem volt elegendő a továbbjutáshoz. A csoport másik meccsén Svájc és Németország döntetlent játszott, ami szintén befolyásolta a végeredményt. Az első fordulóban a magyar csapat Svájc elleni vereségét követően, a második fordulóban Németország is legyőzte őket.

Az Index Európa-bajnoki melléklete minden információt tartalmaz a tornáról, beleértve a meccsösszefoglalókat, riportokat, interjúkat, podcastokat, videókat és érdekességeket. A mellékletben megtalálható a menetrend, a csoportok állása, a játékoskeretek, a csapatleírások és a helyszínek is, így a szurkolók egy helyen követhetik az eseményeket.