Ittas vezetés Békésen: első vezetésével súlyos balesetet okozott egy férfi

Egy férfi, aki állítása szerint életében először vezetett autót, súlyos balesetet okozott Békésen. Az eset során ittas állapotban volt, és túl gyorsan hajtott, ami komoly következményekkel járt.

A baleset idén január 6-án éjszaka történt, amikor az autóban öten utaztak. A sofőr egy kanyarban, amelyet legfeljebb 39 km/órás sebességgel lehetett volna biztonságosan bevenni, 61 km/órás sebességgel hajtott, emiatt lesodródtak az útról. Ennek eredményeként a vezető és egyik utasa súlyosan megsérült, míg a többi utas könnyebb sérüléseket szenvedett.

A rendőrségi jelentés szerint a férfi nem rendelkezett jogosítvánnyal, így egyáltalán nem lett volna szabad vezetnie. Továbbá az is kiderült, hogy az autó nem a sofőré volt, és a férfi azt állította, hogy alig emlékszik az eseményekre.

A 26 éves férfi elismerte felelősségét az eset kapcsán, és azt mondta, hogy tanult belőle, ami az egész életére kihat. A Békéscsabai Rendőrkapitányság ittas járművezetéssel és súlyos testi sértéssel gyanúsítja.

A baleset helyszínén a rendőrség egy eltűnt személyre is rábukkant, aki a Fishing on Orfű fesztiválon tűnt el. A 22 éves Anita névre hallgató, vörös hajú nőt barátai hajnal fél háromkor látták utoljára, rózsaszín pulcsiban és hosszú fehér szoknyában. A rendőrség körözést adott ki, és a Blikk információi szerint a békéscsabai fiatal nőről van szó, akiről a barátai is közzétettek egy posztot egy fesztiválhoz köthető csoportban. A poszt szerint a nő frufrus, szemüveges, két orrpiercingje és több fülpiercingje van, körülbelül 165 centiméter magas. Se telefont, se pénzt, se az iratait nem vitte magával.

A rendőrség és a barátok is keresik a fiatal lányt, aki a Fishing on Orfű fesztiválon tűnt el. A lány szombaton tölti be 22. életévét, és a barátai a fesztivál Facebook-csoportjában közzétett bejegyzésükben kérik a többi fesztiválozó segítségét az eltűnt lány megtalálásában. A police.hu is közzétette a keresési felhívást, amelyben a lány személyleírását és egy fotót is megosztottak.

Az Időkép felvételein szúrták ki a lányt, aki a Fishing on Orfű fesztiválon tűnt el. A felvételek szerint a lány 3 órán keresztül mozdulatlanul feküdt a vitorlás stégen. A Facebook poszthoz kommentelők erősítették meg, hogy ők is látták a vörös hajú lányt. Azonban azóta sem találták meg a fesztiválozót. A rendőrség továbbra is keresi a békéscsabai fiatalt, és a felvétel vége óta homály fedi a lány tartózkodási helyét.

Friss hírek szerint a rendőrség megtalálta a Fishing on Orfűn eltűnt 21 éves lányt. A lány bátyja Facebook-profilján számolt be arról, hogy húgát épségben megtalálták. A bejegyzés szerint többen is észlelték a lányt a Sport utcában, a rendőrök pedig odaérkezve találták meg őt. A család és a barátok megkönnyebbüléssel fogadták a hírt, és köszönetet mondtak mindazoknak, akik részt vettek a keresésben.