Matthew Perry halálának ügyében vádemelés várható

Több személy ellen is vádat emelhetnek Matthew Perry halálának ügyében, miután a rendőrség elkezdte vizsgálni, hogy a Jóbarátok színésze hogyan jutott hozzá a ketamin nevű szerhez. Perry 2021 októberében hunyt el, halálát „ketamin akut hatásai” és fulladás okozta, amelyhez a koszorúér-betegség és a buprenorfin nevű, opioidhasználati problémák kezelésére alkalmazott gyógyszer is hozzájárult.

A ketamin egy erős érzéstelenítő, amelyet mentális egészségügyi problémák, mint például a depresszió, a szorongás és a poszttraumás stressz zavar kezelésére is felhasználnak. A boncolási jegyzőkönyv szerint a színész „ketamininfúziós terápián” esett át, de az utolsó kezelését körülbelül másfél héttel a halála előtt kapta. Az orvoszakértői jelentés rámutatott, hogy a Perry szervezetében talált ketamin nem származhatott az infúziós terápiából, tehát valószínűleg a terápia mellett is fogyasztott a szerből.

Perry a Jóbarátok című népszerű szitkom Chandler Bing karakterének megformálásával vált világszerte ismertté. A sorozat a 90-es években futott tíz évadon keresztül, és Perry minden egyes, összesen 234 epizódban szerepelt. Nemrégiben jelent meg egy könyve is, amelyben őszintén beszélt függőségeiről és a sorozatban töltött éveiről. Elárulta, hogy volt egy időszak az életében, amikor naponta 55 fájdalomcsillapítót szedett, és testsúlya 58 kilóra csökkent.